Abramovics szuper jachtját a Kanári-szigetek környékén látták

Roman-abramovics-szuper-jachtja-eclipse-1

Roman Abramovics a bolygónk egyik leggazdagabb és egyúttal az Oroszország elleni szankciók hatására az egyik leginkább célkeresztben lévő embere. A birtokában lévő, mintegy 350 millió eurós Eclipse nevű giga hajóját a Kanári-szigetek körüli vizeken látták, amely a világ második legnagyobb magántulajdonban lévő jachtja.

Az Eclipse a múlt hétvégén hagyta el a Karib-tengert, átszelve az Atlanti-óceán nagy részét, majd a shipfinder.com webhely a Kanári-szigeteken találta meg.

Abramovics tulajdonában van egy másik szuper jacht is, amely Solaris névre van keresztelve. Egy orosz szóvivő kérdésére, amely arra irányult, hogy mit lehet tudni mindkét giga hajó végső célállomásáról, nem érkezett válasz. „Soha nem adunk ki ilyen jellegű információkat” hangzott el a tartózkodó reakció. Ugyanakkor több forrásból is az az információ érkezett, hogy a milliárdos üzletember tulajdonában lévő számos egyéb közlekedési eszköz is mozgásban van, amely átrendezkedés jeleit mutatja.

Az Eclipse természetesen el van látva bőven védelmi rendszerekkel. Így nem hiányzik róla a rakétavédelmi funkció sem, amelyet egy erre specializálódott német cég fejlesztett. Az orosz tulajdonos által lakott szobák ablakai is páncélozottak. Ugyanez igaz a fedélzeten megtalálható két helikopterre, amelyek állandó készültségben állanak a felszállásra.

Roman Abramovics szenvedélyes a hajók iránt, és mindig is azt mondta, hogy a vitorlázás az egyik legnagyobb hobbija. Négy különböző méretű jachtból álló privát flottája van, amelyek eddig a bolygó különböző részein horgonyoztak ki. Eclipse, Pelorus, Sussurro és Ecstasea a négy hajója. 2006-ban egy korábbi hajóját a Grand Bleu-t egyik legjobb barátja, Eugene Shvidler kapta.

ERoman Abramovics szuper jachtja az Eclipse éjszakai fényben tündököl.
Nappal is elképesztő látványt nyújt a giga yacht.

Fektesd a pénzed kezelt svájci számlába, hogy hátradőlve tudd élvezni az életed. Részletek itt.

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, hogy Ők is gyarapíthassák készségeiket!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .