Svájci bankszámla magyaroknak kiemelkedő hozamokat kínáló befektetés kezeléssel egybekötve a Swissquote-tól

A mai világban a legfontosabb dolog a biztonság, pláne ha körülnézünk hogy mennyire kiszámíthatatlanok a különböző országok kormányainak döntései, amelyek állandóan nagy hatást gyakorolnak a befektetni kívánt pénzünkre is. Gondolhatunk itt a jegybanki alapkamat erős hullámzására, vagy akár az infláció rohamos emelkedésére, amely a forintban tartott pénzünk folyamatos elértéktelenedését vonja maga után.

Svájc már évszázadok óta híres bankjai megbízhatóságáról, a titoktartási törvényeikről nem is beszélve. Egy svájci bankszámla kritikus helyzetekben is jól jöhet.

Ugyanakkor Svájc lokációja is kiemelkedően jó, mivel Európa szívében helyezkedik el, így minden uniós tagállamból könnyedén elérhető akár néhány órás autóúttal. Lokációja ellenére mégsem tartozik az Európai Unió hatásköre alá, így egyedülálló privilégiumával kiemelkedő célpontja azoknak a befektetőknek, akik biztonságban kívánják tudni a pénzüket.

Kell ennél több? Alapvetően nem, de ha rendelkezésünkre áll egy svájci bankszámla és ehhez még hozzáadjuk azt a befektetéskezelő szolgáltatást, amit a számlával egyidejűleg célszerű megnyitni, akkor egy olyan ajánlat kombinációt kapunk, amire jobb ha azonnal igent mondunk. No, de ne ilyen hevesen… lássuk a részleteket.

A Swissquote a világ egyik, illetve Svájc vezető online pénzügyi és befektetési szolgáltatója.

1990-ben Marc Bürki és Paolo Buzzi alapították a Marvel Communications SA-t, amely pénzügyi szoftverekre és webes alkalmazásokra szakosodott vállalkozás. Ez az üzlet volt az 1996-ban elindított első pénzügyi platform, a Swissquote előfutára, amely ingyenes hozzáférést kínált a svájci tőzsdén kereskedett összes értékpapír árához. A mai napig a swissquote.ch-t havonta 2 millió alkalommal látogatják meg, és továbbra is Svájc legnagyobb pénzügyi portálja.

A Swissquote (SQN) részvényeket 2000. május 29-e óta a SIX svájci tőzsdén jegyzik. Az alapítók víziója: “Szeretnénk a világ úttörő és legintuitívabb online bankja lenni.”

A cég központja Glandban található, viszont további irodákkal rendelkezik Zürichben, Bernben, Dubaiban, Hongkongban valamint Londonban. A “demokratikus bankolás” szószólójaként világszerte egyre népszerűbb az ügyfelek körében és a folyamatos felvásárlásokkal együtt mára a világ tíz legnagyobb online devizakereskedő szolgáltatója között van.

Svájci bankszámla nyitás Swissquote segítségével befektetéskezeléssel
Swissquote központja Svájcban

Egyik legnagyobb előnye a Swissquote-nak, hogy bank és bróker egyben. Az ügyfelek IBAN számlára utalnak és ott is tartják elkülönítve a pénzüket. Ehhez a számlához természetesen bankkártya is igényelhető, amely korlátlan lehetőségeket biztosít világpolgárok számára is.

A Swissquote felügyeleti szerve a FINMA, amely évente kockázati jelentéseket tesz közzé és a fő hangsúly a pénzügyi szektorra helyeződik náluk. Az egyes felügyelt intézmények kockázati helyzetének felmérése a FINMA felügyeleti tevékenységének kritikus része. Ez a felügyeleti fókuszt alapvetően előretekintővé teszi.

Swissquote jellemzői:

 • Innovatív – vezető online pénzügyi szolgáltató
 • Szabályozott – a svájci szövetségi pénzügyi felügyeleti hatóság ellenőrzi (FINMA)
 • Megbízható – az anyavállalat Svájcban, a világ egyik leginkább működő és irigyelt gazdaságával rendelkező országában található
 • Biztosított – a FINMA, mint független hatóság biztosítja a bankrendszer magas integritását és védi a befektetőket 100.000 svájci frankig, amely mellett a svájci bankok szigorú biztonsági előírásai is betartásra kerülnek

Felmerülhet a kérdés, hogy “rendben, de hogy lesz nekem ebből pénzem?”.

Szerencsére erre is többféle megoldás létezik.

 1. Social Trading, azaz közösségi számlakövetés
  A szociális tréding kifejezés azt jelenti, hogy a magánbefektetők követik vagy lemásolják a sikeres és hivatásos kereskedők trédjeit. Ha megtaláltad a megfelelő kereskedőt, aki megfelel az elvárásaidnak, akkor már mehet is a “másolás”, azaz lekövethetjük a kiválasztott tréder kereskedéseit manuálisan, vagy akár automatikus számlakövetést is választhatunk.

  A kereskedők között lehet választani a hozamgörbék és egyéb kritériumok alapján.
 2. Egyéni befektetéskezelő szakember, aki Önállóan, saját kereskedési szisztémája szerint kereskedik.
  Ez esetben IS a számládhoz csak Te férsz hozzá, viszont a profi szakember kereskedései lemásolódnak a Te számládra is. Ezen technológia segítségével 100%-os védelem alatt áll a pénzed, ahhoz senki más nem fér hozzá.

  A kereskedési platform megmutatja mindazokat az információt, amik a befektetési döntések meghozatalához szükségesek. Lakossági ügyfél a svájci Swissquote bankban nyit számlát, amiben a bank szakemberei támogatást nyújtanak. Segítenek kiválasztani a megfelelő portfóliót.

  A kereskedés kis összegű pénzzel is lehetséges.

  Előnyök:
  – népszerű: svájci bankszámla amely névre szóló, nincs számlavezetési díj, nincs számlanyitási és letéti díj
  – sikeres kereskedés, akár technikai és elemzői tudás nélkül is
  – akár automatizált kereskedést is választhat
  – transzparens: szakszerű segítség a szignál feliratkozásnál és a kereskedő választásnál (teljes számlatörténet hozzáférhető)
  – piaci hozamokból való részesedés a nap 24 órájában
  – tapasztalt kereskedők tudásából profitálhat
  – szignálok folyamatosan versenyeznek egymással, így biztosítható, hogy az elérhető szignálok minősége kiemelkedő
  – attraktív hozamok
svajci-bankszamla-nyitas-befektetes-kezelessel-hozam-gorbe-1
svajci-bankszamla-nyitas-befektetes-kezelessel-hozam-gorbe-1

Hogyan lehet valaki Swissquote ügyfél?

Magányszemély esetén szükséges iratok:

 • Személyazonosító igazolvány + lakcímkártya
 • Adóazonosító jel

Jogi személy esetén szükséges iratok:

 • Aláírási címpéldány
 • 30 napnál nem régebbi cégkivonat
 • NAV nullás adóigazolás (12 hónapnál idősebb cég esetén)
 • A cégben minimum 25%-al rendelkező tulajdonosok személyazonosító igazolványa, lakcímkártyája és adóazonosító jele

A számlanyitás menetéről egy következő bejegyzésünkben fogunk beszámolni.

Amennyiben nem kívánsz addig várni és mielőbb munkára szeretnéd fogni a pénzed, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot és egy kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot, hogy mielőbb Swissquote ügyfél lehess.

Írj hozzászólást

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .