Az 5 leggazdagabb sejk a világon

Az alábbi listából kiderül, hogy ki a top 5 leggazdagabb sejk a világon.

5. Hamad bin Khalifa Al Thani Sejk

nettó vagyona: 2,4 milliárd dollár
1995 és 2013 között ő volt a Quatar emírje. Quatar a leggazdagabb ország lett, miután kapacitása elérte a 85 millió tonnányi földgáz kitermelést.
5 leggazdagabb hamad_bin_khalifa_al_thani_cropped

4. Mohammed bin Rashid Al Maktoum Sejk

nettó vagyona: 4,5 milliárd dollár
A Dubai Monarchia uralkodója. Továbbá a Dubai Holding befektetési társaság tulajdonosa, amely mintegy 12 milliárd dollárt ér. Jachtja a világ harmadik legnagyobb méretű hajója és Dubai-nak nevezte el. A lóversenyek szerelmese, ami a hatalmas költekezéseiben is megmutatkozik. Tulajdonosa a Darley Stud lótenyésztő vállalatnak is.
5 leggazdagabb shaikh-mohammed-bin-rashid-al-maktoum

3. Mansour bin Zayed Al Nahyan Sejk

nettó vagyona: 4,9 milliárd dollár
Leginkább arról ismert, hogy tulajdonosa a Manchester City futball klubnak és jelenleg az Egyesült Arab emirátusok miniszterelnök helyettese. Féltestvére pedig maga az elnök. Helye van egyrészt az Al Jazira sportokért felelős cégében, amely érdekelt az Abu Dhabi röplabda, kosárlabda, kézilabda és futball tevékenységekben, másrészt az Abu Dhabi Nemzetközi Petróleum befektetési cégben. Utóbbi nettó értéke: 650 milliárd dollár.
5 leggazdagabb manchester-city- scheich-mansour

2. Mohammed Hussein Ali Al Amoudi Sejkn

nettó vagyona: 14,3 milliárd dollár
Etiópia leggazdagabb embere, és a második leggazdagabb szaúdi állampolgár. Hatalmas befektetési portfóliójában több vállalat is szerepel úgy, mint Corral Petrole um Holdings és Mohammed nemzetközi kutatás-fejlesztési szervezet.
5 leggazdagabb mohammed-al-amoudi

1. Khalifa Bin Zayed Al Nahyan – Sejk

nettó vagyona: 18 milliárd dollár
Bár a privát vagyona „mindössze” 18 milliárd dollár, ugyanakkor a családja több mint 150 milliárd dollár felett rendelkezik. Ő jelenleg az Egyesült Arab Emírségek elnöke, és érdekeltségébe tartozik a világ második legnagyobb befektetési alapja, az Abu Dhabi Investment, ami 773 milliárd dollár nettó értékkel bír. A világ legmagasabb épületét, amely Dubaiban található, róla nevezték el – Burj Khalifa
5 leggazdagabb khalifa_bin_zayed_al_nahyan-cropped

Lássuk a világ egyik legjobb szállodáját a Seychelle szigeteken!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .