Miért szeret sok fiatal nő idősebb férfiakkal randevúzni?

miert-szeret-sok-fiatal-no-idosebb-ferfiakka-randevuzni

Erős és stabil kapcsolatok, amelyek dacolnak a társadalmi rosszallással. Most egy komolyabb téma következik, amely a mindennapi életünk részét képezi.

  • A korkülönbségben élő párok előítéleteknek és negatív sztereotípiáknak vannak kitéve, különösen, ha a férfi idősebb, mint a nő.
  • Sok korkülönbségben élő párban nem jelennek meg hátsó pénzügyi vagy szakmai indítékok.
  • Az idősebb férfiakkal randevúzódó nők körében végzett tanulmányban nem támasztották alá azt a sztereotípiát, miszerint az „apaproblémák” miatt választanák párjukat.

Nincs szükség kutatási tanulmányra, hogy elmagyarázzák nekünk, miért szeretnek az idősebb férfiak fiatal nőkkel randevúzni. De mi a helyzet a nőkkel? A sztereotípiáktól eltekintve sok nő az érettséget, a bölcsességet és a pénzügyi stabilitást említi jó indokként arra, hogy idősebb férfiakkal randevúzzon.

De vajon ez nem-e túl sok a jóból? Amikor a nők eléggé idős férfiakkal randevúznak és férjhez mennek hozzájuk, egy olyan férfihoz, aki az apjuk lehetne, akkor felvetődik egy kérdés: „Kell-e felső határt szabni a korkülönbségnek?”

A kutatások evolúciós és társadalmi indítékokat is feltárnak, amelyek megmagyarázzák a nők vágyát, hogy idősebb férfiakkal randevúzzanak. De függetlenül az indíték legitimitásától az olyan kapcsolatokban, ahogy nagy a korkülönbség, ott mindkét félnek gyakran le kell győznie a megbélyegzést és a sztereotípiát.

A megbélyegzés és a sztereotípia felülmúlása

Mit jelent az, ha egy idősebb férfit egy sokkal fiatalabb felnőtt nővel látunk nyilvánosan kézen fogva, ami néhány embernek „szúrja a szemét”? Kulturális normák? Társadalmi elvárások? És mit sem tudva a párról, miért hoznak az emberek hirtelen ítéleteket és tulajdonítanak hátsó szándékokat?

A kutatók évek óta foglalkoznak ezekkel a fontos kérdésekkel és adnak néhány választ.

Az életkor méltánytalan előnye

Kutatók azt vizsgálták, hogy a korkülönbségben élő párok miért vannak kitéve előítéleteknek és negatív sztereotípiáknak. A nemek közötti különbségek tekintetében azt találták, hogy az észlelt kapcsolati egyenlőtlenség és az előítéletek közötti kapcsolat nagyobb volt, ha a kapcsolatban élő férfi volt idősebb és nem pedig a nő.

Van itt néhány kifejezés, ami az ilyen típusú kapcsolatokkal összefüggésben kialakult. A a bölcsőrabló kifejezés azt jelenti, hogy az idősebb férfiak fiatalabb nőket „lopnak” el, az aranyásó kifejezés pedig arra utal, hogy a fiatalabb partnerek pénzért és erőforrásokért üldözik idősebb társaikat.

Egyes felnőtt nőkről azt feltételezik, hogy idősebb férfit keresnek, hogy anyagilag támogassák a kényelmes életmódjukat, amelyen belül gyermeket nevelhetnek. Más esetekben a nőkről azt állítják, hogy idősebb párt választottak annak érdekében, hogy erőforrásokhoz és kapcsolatokhoz jussanak vagy akár előmozdítsák karrierjüket, üzleti tevékenységüket vagy egyéb törekvéseiket.

A sztereotípiákkal ellentétben azonban sok korkülönbségben élő pár még csak a látszatát sem mutatja hátsó pénzügyi vagy szakmai indítékoknak. Sok ilyen pár minden tekintetben hasonló, kivéve az életkorukat. Mivel magyarázható, hogy ezek az emberek egymásra találtak? Lehetséges, hogy sok esetben egyszerűen igaz szerelemről van szó, vagy más okai is vannak?

Az érett férfiak és a sokkal fiatalabb nők atipikus (szokatlan) párosításának magyarázatára hátsó szándékokat keresve egyeseknek fejlett elméleteik vannak arról, hogy a nők saját apjukkal való kapcsolati dinamikája miatt keresnek idősebb férfiakat. Ennek megfelelően az ezen a területen végzett kutatások igyekeztek megkülönböztetni az igazságot a fikciótól.

Relációs kötődés és életkor

Egy kutatás során a heteroszexuális nők kötődési stílusát vizsgálták az idősebb férfiak vonatkozásában. A kutatások során esélyes volt, hogy negatív véleményt tárnak fel azokról a párokról, ahol jelentős a korkülönbség. Elismerik azt az általánosan elterjedt hiedelmet is, hogy azok a nők, akiknek a párja legalább 10 évvel idősebb, jellemzően egészségtelen kapcsolatot ápolnak apjukkal. De vajon igaz ez? Kutatásuk szerint a válasz nem.

A 173 nő bevonásával végzett vizsgálat során – akik közül 44-en legalább 10 évvel idősebb férfiakkal randevúztak – nem támasztották alá azt a sztereotípiát ezek a nők az „apaproblémák” miatt jóval idősebb partnert választanak. Továbbá nem találtak szignifikáns különbséget a kötődési stílusban a hasonló korú kapcsolatokban élő nők és a korkülönbségben élő nők között. Valójában a kutatás azt mutatta ki, hogy a jelentős korkülönbségben élő nők 74 százaléka a biztonságot kereste és találta meg a párjában.

Boldog, egészséges, kapcsolatok, bármilyen életkorban

Nyilvánvalóan sok korkülönbséggel rendelkező pár élvezi az egészséges, kiteljesedő, szeretetteljes kapcsolatokat. Mivel hátsó szándékok vagy érzelmi, netán gyermekkori problémák nélkül jöttek össze, sok ilyen párosítás erős, stabil, és képes ellenállni a társadalmi előítéleteknek.

Nyugodtan feltételezhetjük, hogy mindig lesznek párok, akik hátsó szándékból, esetleg érdekházasság céljából törekednek párkapcsolatra . A kutatások ugyanakkor azt is sugallják, hogy szerencsére az igaz szerelem még mindig él és virul. 🙂

Nem csak gazdag férfiak, hanem gazdag nők is akadnak bőven. Klikk ide és ismerj meg néhány tehetős celeb hölgyet!

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg, hogy mások is örömüket leljék benne!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .