A budapesti Beefbarban jártunk, ami a hazai luxuséttermek egyik legújabb tagja. Teszteltük a helyszínt, a kiszolgálást és az ételek minőségét.
Az asztalfoglalás könnyedén megtörtént online, bár egyelőre csak angol nyelvű verzióban érhető el a felület. Elképzelhető, hogy ezzel is az ügyfélkört kívánják pozicionálni, ugyanakkor a weboldal mobilos felületről is tökéletesen működött. Ez sajnos nem minden prémium étterem vonatkozásában mondható el. A túlfoglaltság jelei nem mutatkoztak meg az étterem naptárában, így kényelmesen lehetett szabad időpontot választani.
A sokak által használt Waze navigációs applikáció az általunk tesztelt időszakban nem találta célpontunkat, így ez adott esetben némileg megnehezítheti a helyszínre való eljutást, de a privát sofőrnek is kell néha extra feladatot adni.
A patinás étterem a Hotel Clark szálloda földszintjén helyezkedik el, így az könnyedén megtalálható még kevés helyismerettel is.
Parkolás csak részben megoldott. Néhány parkolóhely található közvetlen az étterem előtt, ami leginkább a ki- és beszállás lehetőségét biztosítja. Ezért is érdemes inkább sofőrrel érkezni. Létezik a luxus étteremnek épületen belül fenntartott parkolója is, de méretileg ez inkább a sportkocsikat részesíti előnyben ( Audi R8, Mercedes SL, BMW i8, Lamborghini). Ha terepjáróval kívánunk érkezni, akkor a kevésbé exkluzív köztéri parkoló áll rendelkezésünkre a tér túloldalán.
A fogadtatás kedves és készséges volt. Télen a kabátokat előzékenyen elveszi és elhelyezi a személyzet. Mindenhol prémium minőségű anyagokkal és kivitelezéssel találkozhatunk. Kiszolgálásnál érezhető volt némi bizonytalanság a felszolgálók részéről. Az asztalra kihelyezett ásványvizes üveg felborításával ezt sikerült is tovább fokozniuk. Úgy látszik, hogy ide is begyűrűzött a Magyarországon egyre intenzívebben jelentkező minőségi munkaerőhiány.
Az étlap egy A4-es méretű papír formájában nyilvánult meg, melyen kevés, de jellegzetes ételek sorakoztak. Egyikünk ebéd menüt választott, amely csirkemáj pástétomot, marhapörköltet, és csoki szuflét tartalmazott. A másik választásunk pedig a gulyáslevesre és White Label Burgerre (Kobe és Black Angus marhahúspogácsa, titkos szósz) esett.
Az előételre 20-25 percet kellett várni. Ez éppen ideális, ha üzleti megbeszélésre érkeztünk, de ha a reptérre sietünk, akkor ezzel érdemes kalkulálni. A főétel ezt követően viszonylag gyorsan érkezett. A gulyásleves felszolgálásakor némi folt esett a ruházaton, miközben angol szervízes megoldással tálalták az ételt.
A felszolgálásnál tapasztalt némi bizonytalanság ellenére az ételekre nem lehetett panaszunk. Kifejezetten prémium minőségűek voltak és megfelelően ízletesek, amik párosultak az exkluzív helyszínnel.
A mosdó egy szinttel lejjebb található, ami tiszta és a luxus étteremmel egyetemben szintén igényes és minőségi kivitelezésű.
Az étterem vezetője készségesen megmutatta a tetőtéren található Leo Skybar-t, ahonnan csodálatos panoráma kilátás nyílik a Lánchíd budai hídfőjére és a Budavári Palotára. Ideális helyszín ez kisebb rendezvények lebonyolításához, vagy akár egy kellemes esti beszélgetéshez. Ide érdemes előre időpontot foglalni, mert jellemzően telt házas esték szoktak lenni.
A végösszeg már tartalmazza a 12,5%-os felszolgálási díjat, ami ugyancsak a nyugati kultúra felé közeledve, egyre elterjedtebb idehaza is.
Összegezve egy kellemes, igényes helyszín, ahol az ételek minősége kifogástalan, de a felszolgáláson van még mit javítani. Biztos, hogy visszatérünk! 🙂
Ha még szemezgetnél a budapesti prémium éttermek közül, akkor katt ide!
Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, hogy lássák mennyire tájékozott vagy!