A magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája

aranytomb-befektetes-kedvelt-forma-milliomos-exkluzív-gazdag-premium-luxus-magyarok-legkedveltebb-befektetesi-formaja

Ebben a cikkben összesítésre került a magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája. A gazdagság és a luxus életforma alappillére, hogy diverzifikáltan helyezzük el pénzünket különböző befektetési lehetőségekben. Bizony szép látvány, ha a kanapén melletted hevernek a milliók és ha a müzlis tál helyett egy köteg húszezrest fogsz meg, de emellett a nagyvilági életstílust a tudatos pénzügyek vezérlik. A magyar felsőréteg szívesen hódol pénzügyeinek. Nincs is annál izgalmasabb és kellemesebb érzés, mint amikor arra ébredsz, hogy a részvényeid árfolyama az egekben, a széfedbe pedig már nem fér el több aranytömb. Lássuk, mik azok a befektetések, amiket a legtöbb milliomos alkalmaz és nézzük meg, melyek a magyarok legkedveltebb befektetési formái!

1. Magyar részvények

Magyar részvények - OTP -MOL - Opimus Konzum Appenin - Mészáros Lőrinc - magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája
kép: indianmoney.com

Az elemzők szerint magyar részvény piacon számtalan jó vételi lehetőség közül lehet választani. A részvények nem túl drágák és a javuló tendenciát mutató gazdasági környezet mellett a nyereségességi mutatók is igencsak jó helyen állnak. A legnépszerűbb részvények az OTP, MOL és a Magyar Telekom. Az OTP 2018-ban is közel 10%-os emelkedést produkált a részvény tulajdonosainak. Nem meglepő, hogy a magyarok egyik legkedveltebb célpontja. Aki szereti a kockázatot, az a Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó Opmius, Konzum, Apennin és további egyre bővülő céghálózat elképesztő iramú árfolyam emelkedéseiből zsebelhet be magas hozamokat. Itt (is) érdemes jókor, jó helyen lenni és persze cselekedni.

2. Külföldi részvények

Amerikai részvények - magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája
kép: photos.smugmug.com

Aki már kellő tapasztalattal rendelkezik a magyar részvény piacon, az országhatáron túlra is el-el nézegethet. Trump megválasztását követően érdekes eredmények születhetnek az Amerikai részvénypiacon. Ajánlott nyomon követni napról napra az eseményeket. Jó kiindulás alap lehet Trump Twitter fiókja és a kitwittelt bejegyzésekkel egy időben megjelenő tőzsdei mozgások nyomon követése.

3. Ingatlan

Ingatlan - magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája
kép: myballito.co.za

A részvények mellett talán a második legnagyobb népszerűségnek örvendő befektetési forma. Rengetegen nyitnak lakástakarék számlát (2019-ben már nem elérhető), hiszen ha van fix bevételük és meg is engedhetik maguknak, akkor szinte kockázatmentes befektetési formát jelent számukra. Ráadásul igen kedvező feltételek mellett vehető igénybe. A későbbi lakásvásárlási szándéknak egy nagyon jó alapköve. Ha pedig valaki több tízmillió forint tőkével rendelkezik, nem ritka hogy gondolkodás nélkül lakásba fekteti azt. Ha megnézzük az elmúlt 1-2 év ingatlanárainak a növekedését, akkor látjuk, hogy ez egy valóban jó alternatíva. Emellett az elmúlt években az albérlet árak is az egekbe szöktek, így különböző felhasználási területen is jó lehetőségeket nyújthat a leendő befektetőnek.

4. Állampapírok

Állampapír - magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája
kép: thepresidentpost.com

Az egyik legbiztosabb befektetési formaként emlegetik. A magyar állampapírokra állami tőke és hozamgarancia vonatkozik. Tehát az állam garantálja a számunkra, hogy az állampapír névértékét és az esetleges kamatokat visszafizeti a részünkre. Pozitívum hogy bármekkora összeget befektethetünk, legyen szó pár ezer forintról, vagy akár több tízmillióról. Különböző futamidejű és kamatozású állampapírok közül is választhatunk, ám alacsony kockázatának velejárója az alacsonyabb kamat is.

5.  Aranytömb

Arany - magyarok 5 legkedveltebb befektetési formája
kép: iconeye.com

Az aranytömbbe való befektetés sokakat megosztó téma, mégis nagyon sokan hódolnak neki. Az arany különböző formákban való elhelyezésére már adtunk tippeket egy korábbi cikkünkben. Az elmúlt években kisebb-nagyobb ingadozásoknak lehettünk a szemtanúi. Ha az elmúlt 10 évet nézzük, akkor is ugyan ez a helyzet. Mégis sokan azért választják ezt a befektetési formát, mert az esetleges tőzsdei összeomlások során ez lehet az egyik legbiztonságosabb alap, illetve a nemesfémpiacot viszonylag nyugalom jellemzi. A BÁV Zrt. 2019-es előrejelzései szerint pedig élénkülni fog a kereslet ezen a piacon.

Ha ide kattintasz, megtudod, hogy miből lehet még sok pénzt lehet csinálni!

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, hogy Ők is tájékozottak legyenek!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .