5 klasszikus sportkocsi a mai modern kor gentlemanének

Mercedes-300SL

1. 1957 Chevrolet Corvette

„Az úriemberek Chevrolettet vezetnek.” Az amerikai Generals Motors 1953-ban kezdte el a széria gyártását. Az első generációt csak prototípusnak szánták, de akkora volt az érdeklődés iránta, hogy végül elkezdték a gyártását, és már abban az évben 300 autót adtak el. A második évben több mint a tízszeresét adták el ennek a mennyiségnek. Az érdeklődés a tetőfokára hágott, míg végül 1957-ben kiadták minden idők egyik legnépszerűbb Chevroletjét, amely már új rendszerrel, elektromos ablakkal és tetővel, rádióval és négysebességes manuális sebességváltóval rendelkezett. Az újságokban megjelentek az első hirdetések, az autószalonokat ellepte a felsőréteg. Az 1957-es Chevrolet Corvette vitathatatlanul minden idők egyik leggyönyörűbb autója.

1957-Chevrolet-Corvette-5

Kép: i.wheelsage.org

2. Aston Martin DB5

A James Bond filmek legendás autója az Aston Martin DB5. 1963-ban kezdték meg a gyártását, ami 2 éven keresztül folyt. Több mint ezer példányt adtak el belőle. Az előző szériához képest a motorja teljes alumínium felszereltséget kapott, emellett 282 lóerővel rendelkezett és 233 km/h-val ment. A 2 ajtós modell gyapjúszőnyeggel, elektromos ablakokkal, krómozott kerekekkel, tűzoltó készülékkel és teljes bőrbevonatú kabinnal büszkélkedhetett. Egy igazán sármos és elpusztíthatatlan dizájnt alkottak meg.

Aston-Martin-DB5-5

Kép: wallpaperscraft.com

hozam és tőke védett garantált befektetés - kiemelt hozam

3. Mercedes-Benz 300SL

Egy igazi klasszikus, ami a szárnyas ajtóiról híresült el. Az 1954-es New Yorki nemzetközi autó kiállításon mutatták be először. Azonnal nagy sikert aratott az autó, és a mai napig a Mercedes ikonikus darabjaként emlegetik. Egyedülálló volt a szárnyas ajtóival. A világon a leggyorsabb autónak számított akkoriban. Közel 220 km/h volt a végsebessége. Olyan híres emberek tudhatták magukénak, mint Tony Curtis, Curd Jürgens és Glenn Ford.

Mercedes-300SL

Kép: www.topgear.com

4. Ferrari 250 GT California Spyder SWB

A vállalat legsikeresebb darabja, amit számos változatban gyártottak le 1953 és 1964 között. Szinte mindegyik 250-es modell ugyan azt a motort kapta, könnyű súly és lenyűgöző teljesítmény jellemezte. A motor súlya csaknem fele akkora volt a többi versenytárs motorsúlyának. Ez tette kiemelkedővé a Ferrari 250-et. A California SWB pedig tárcsaféket, 276 lóerőt és ellenállhatatlan formát kapott. Mindössze 55 darab készült belőle, így igazi ritkaságnak számít.

hozam és tőke védett garantált befektetés - kiemelt hozam
Ferrari-250-GT-California-Spyder-SWB

Kép: media.licdn.com

5. Porsche 365 A Speedster

A Porsche 365 az 1948-as évek sportkocsija volt, a Porsche vállalat első autója. Könnyű súllyal, nehezen kezelhetően és hátsó kerék meghajtással debütált. Az évek múlásával a technológiai innováció felgyorsult a vállalatnál, ami a gyártás sikerességét vonta maga után. Végül 1955-ben számos jelentős változtatás után megjelent az első Porsche 365 A. Két év múlva pedig kiadták a második változatát is, ami több mint 1100 példányban kelt el. A Porsche 365 A Speedstert minden idők egyik legnépszerűbb autójaként tartják számon.

Porsche-365-A-Speedster

Kép: 3.bp.blogspot.com

Ha Te is szereted a múltat, de a jelenben élsz katt ide egy autóért!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .