Legnagyobb magyarországi lottónyeremények listája

A zalaapáti szerencsés-Minden idők 3 legnagyobb magyarországi-lottonyeremenye

1. Első helyen 6 Milliárd 431 millió nyeremény

2020. márciusát írunk, amikor ismét egy rekord nyeremény, mintegy 6 és fél milliárd forint talált gazdára. A statisztikai adatok alapján a koronavírus hatására csökkent a szerencse játékra pénzt áldozók száma, de úgy látszik, hogy ez nem volt hatással a szelvényt kitöltő személy fogadási hangulatára.

Bár a sorsolás idejében a stúdióban a nézők nem lehettek jelen, a járványügyi hatásokra tekintettel, Kiss Orsi (Kisó) műsorvezető elvégezte a sorsolást. A pontos nyeremény összeg: 6.431.516.010.Ft. Ez az összeg a legnagyobb magyarországi lottónyeremények élén ál. Ezzel egyidejűleg a Joker 84,6 MFt-os is főnyereménye is gazdára talált. Az már csak hab lenne a méretes tortán, ha az ötös lottó szerencsés nyertesénél landolna a Joker nyereménye is, bár a dupla nyereményre még kisebb a matematikai esély. Meglátjuk fény derül-e a szerencsés személy kilétére, ahogyan az néhány korábbi lottó milliárdos esetében megtörtént.

ingyenes tananyag a pénzügyekről

2. A sárvári lottómilliárdos

2003-ban egy sárvári férfi vihette haza minden idők második legnagyobb magyar lottónyereményét, 5 milliárd 92 millió forintot. A férfi kiléte ekkor még ismeretlen volt. Két évvel ezután megjelent egy könyv „Lottón nyertem – egy lottómilliárdos igaz története” címmel. Elindultak a találgatások, hogy vajon a könyv szerzője ténylegesen-e az igazi lottónyertes. A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint nagyon sok olyan dologról szó esik a könyvben, amit csak egy lottómilliárdos tudhat.

A könyv István és felesége, Zsuzsa életét meséli el, ami egyik pillanatról a másikra megváltozott. A lepukkant autójukat egy Ferrarira cserélték, 500 millió forintos luxusotthont építettek, yachtot vettek, és drága nyaralásra mentek. És persze a több millió forintos gyémánt ékszer sem hiányozhatott a repertoárból. Emellett milliókat költöttek adományozásra is. Sajnos Istvánról kiderült, hogy halálos beteg, így később egy németországi magánklinikán hunyt el.

A sárvári lottómilliárdos - A legnagyobb magyarországi lottónyeremények 2. helyezettje.

[http://m.cdn.blog.hu]

ingyenes tananyag a pénzügyekről

3. A harmadik legnagyobb lottónyeremény

Minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményt 2015-ben vitték el, 5 milliárd forintot. Sajnos az illető kilétére azóta sem derült fény, de a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes kérdőívéből megtudtunk pár érdekességet: nem ez volt az első nagy nyereménye, rendszeresen játszott különböző lottókon, eddig kevés pénzből élt, de a nyeremény után sem szeretné otthagyni jelenlegi munkahelyét. Az első dolga az lesz, hogy vesz egy újabb lottószelvényt a nyereményből, majd a lottó milliárdot befekteti különböző területekre, amihez szakember segítségét fogja kérni.

A legnagyobb magyarországi lottónyeremények 3. helyezettje.

[http://www.fociclub.hu]

4. A zalaapáti szerencsés

Zalaapáti postáján adták fel azt az ötös lottó szelvényt, amellyel a szerencsés tulajdonos 3 milliárd 177 millió forintot zsebelhetett be még 2010-ben. Ez jelenleg a legnagyobb magyarországi lottónyeremények 4. helyére elég. A nyertes kilétére itt sem derült fény, a falubéliek csak találgattak, hogy vajon valaki Zalaapátiról-e a nyertes, vagy csak egy átutazó volt a szerencsés.

A zalaapáti szerencsés-Minden idők 4 legnagyobb magyarországi lottónyeremenye - milliomos élet - mihez kezdjek a milliókka?l

[http://www.napi.hu]

Míg régen büszkén vállalták a lottónyertesek a személyüket, a 80-as évektől kezdve ez kezdett alább hagyni. Számos lottónyertes számolt be arról, hogy félnek a szomszédok irigységétől és a több tucat rokontól, akik egyik pillanatról a másikra felbukkannak, ha értesülnek a nyereményről. Az anonimitás miatt nem sok információ áll a rendelkezésünkre arról, hogy mire költötték el pontosan a több milliárd forintot a nyertesek. A leggyakoribb esetek, hogy ingatlant és autókat vesznek, a maradék pénzt pedig befektetik egy pénzügyi tanácsadó segítségével.

Statisztika a legnagyobb lottónyereményekről.

[Saját szerkesztés – Forrás: Szerencsejáték Zrt. adatbank]
A fenti táblázat az újabb és nagyobb nyeremények kisorsolása által idővel hatályát vesztette.

Ezeknél az embereknél is hever néhány milliárd dollár!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

ingyenes tananyag a pénzügyekről

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .