Ide tedd az aranyat!

Hova tegyük az aranyat

Megvetted az aranyat, de nem tudod biztonságos helyen tárolni? A megoldásra adunk néhány tippet, hogy ne nyomja a fejedet a párnád alatt. 🙂

A cikk kifejezetten a fizikai formában létező arany tárolásában kíván segítséget nyújtani, értsd érme, rúd, tömb… stb.

hova_tegyuk_az_aranyat_2.jpg
Az abc elején és hozzánk legközelebb eső ország, Ausztria ideális választás lehet. Uniós tagállam, így szabadon járhatunk-kelhetünk. Autóval is csak pár óra, a szerencsésebbeknek még annyi se. Ha közel lakunk a határhoz, vagy netán helikopterrel járunk, akkor hamar elérhető a célország. Elég csak egy széfet bérelni és máris tárolhatjuk benne féltett kincsünket. Nem utolsó szempont, hogy mindezt névtelenül megtehetjük.

A sorban a következő a Kajmán-szigetek. Ez inkább az USA-ban és Kanadában élő személyeknek lehet kedvező. Az árak versenyképesek, és egyes esetekben hat hónapig ingyenes a szolgáltatás. Hátránya, hogy magas a letéti követelmény, ezért itt (is) érdemes nagyban gondolkodni.

Szingapúrban kaphatjuk az egyik legmagasabb szintű szolgáltatást pénzünkért. Kifejezetten kedvelt kereskedelmi termék arrafelé az arany. Az innováció folyamatos a tárolás tekintetében. Itt már egy érmének is nyitnak széfet. Az árak versenyképesek és a szolgáltatás rugalmas.

Bizonyára a cikk legelején mindenkinek Svájc jutott elsőre az eszébe. Természetesen nem maradhat ki a sorból. A viszonyszámokat vizsgálva itt jut egy főre a legtöbb arany. Ugyanakkor a szolgáltatások kevésbé bőségesek a vetélytársakhoz képest, és az árak sem a legalacsonyabbak.

hova_tegyuk_az_aranyat_3.jpg
Utolsó tippünk Új-Zéland. Földrajzilag meglehetősen távoli lehetőség, ami ugyanekkora előnyt is jelenthet adott esetben. Adózás szempontjából nem a legkedvezőbb, viszont az ország vezetői kifejezetten befektető barát szemléletet folytatnak.

Az elektromos autó, mint üzlet? Olvasd el!

Amennyiben tetszett ez a kis gondolatébresztő, akkor kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .