Ezek a legjobb férfi karóra márkák

A. Lange & Söhne legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

A legjobb férfi karóra márkák 10 -es listáját alább találod.

Rengeteg kiváló óramárka létezik a világon, amely a legapróbb részletekig kidolgozott, mesteri technológiával ellátott példányokat készít. Így elég nehéz dolgunk van, ha szeretnénk a világ 10 legdrágább óramárkáját felsorolni. Mégis megpróbáltuk leszűkíteni a kört azokra az igazán nemes márkákra, melyek a felső tízezer kiszolgálói. Olyan márkák, melyek több évtizede, sőt, akár több évszázada az arisztokrata réteg és a királyi családok kiváltságai voltak. Különleges alapanyagokból készülnek, melyek szinte csak azt a márkát szimbolizálják. Limitált darabszámban készülnek és a világ legnagyobb árverésein mutatkoznak. Íme a lista a világ legexkluzívabb óramárkáiról.

10. Jaeger LeCoulture

Jaeger LeCoulture legjobb ferfi karora markakAz óraműhelyet 1833-ban Antoine LeCoulture alapította. Nevéhez számos óragyártási találmány kötődik, mint például a legelső óra kúpkerék gyártó gép és a Milionométer is. Az 1900-as évek elején találkozott a francia üzletemberrel, Edmond Jaegerrel, aki ultra vékony órákat szeretett volna készíttetni. A kettejük együttműködéséből megszületett a Jaeger LeCoulture márka. Minden órájuk egyedi óraművel rendelkezik, amely tökéletesen követi a tokja formáját és lehetőséget ad az exkluzív funkcióknak. A manufaktúrában több mint ezer ember dolgozik, így az órákat az elsőtől az utolsó lépésig itt készítik el. Ezért is hívják a Jaeger LeCoulture óráit igazi óra-műremekeknek. Egy óra ára több millió Ft-nál kezdődik. 

9. Brequet

Breguet legjobb férfi karóra márkákA márka alapítója Abraham-Louis Breguet, aki 1775-ben alapította műhelyét Párizsban. Pillanatok alatta felső tízezer és a királyi udvar kedvelt órásává vált. Marie-Antoinette részére készített órájával vált világhírűvé, melyet a megrendelés után 44 évvel sikerült csak elkészíteni. Óráit a legnemesebb családok tagjai hordták, a Napóleon családtól kezdve Arthur Rubinstein zongoraművészen át.  Egy-egy óra darabja itt is 1 millió Ft-nál kezdődik.
8. Blancpain

Blancpain legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémiumSvájci óramárka, melyet Jehan-Jacques Blancpain alapított 1735-ben. Kizárólag luxusórák készítésével foglalkozik, melyek kis példányszámban készülnek, sok az egyedi vagy limitált példányszámú darab. Egy órát csakis egy órásmester készít, a legelső munkafázistól a legutolsóig.

7. Patek Philippe

Patek Philippe legjobb férfi karóra márkák exkluziv gazdag milliomos presztizs luxus pérmiumSzintén egy svájci világmárka, melyet Antoni Patek keltett életre 1839-ben. Antoni megismerkedett egy francia óramesterrel, Adrien Philippel, aki nem mellesleg a  kulcs nélkül felhúzható óraszerkezet feltalálója volt. A két óramester megalapította 1851-ben a Patek Philippe & Cie vállalatot és pár évvel később elkészült az első Patek karórájuk. Manufaktúrájuk mechanikus óraszerkezetek gyártására specializálódott, automata és kézzel felhúzható változatokban. Emellett kvarc és digitális óraremekműveket is létrehoztak már. A Patek Philippe számos órája lelhető fel a különböző aukciókon ahol rekord áron adják el őket.

6. Hublot

Hublot legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémiumA márkát Carlo Crocco alapította 1976-ban. Az órák fő alapanyaga a kaucsuk, ez már szinte a védjegyük lett. Minden karórájuk kuriózumnak számít, uralkodók, sztárok és tehetős üzletemberek hordják évtizedek óta. 2008 óta a Manchaster United focicsapat hivatalos szponzora
5. Rolex

Rolex legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémiumA Rolex története egészen 1905-ig nyúlik vissza, amikor Hans Wilsdorf és Alfred Davis megalapították óragyártó cégüket a Wilsdorf and Davis-t.  A Rolex nevét 10 évvel később jegyeztették be. Hans és Alfred szerettek volna egy olyan nevet, amely könnyem kimondható és megérthető minden nyelven, valamint jól mutat majd óráikon. Így esett a választásuk a Rolex elnevezésre, legalábbis a legenda szerint. A márka több óráját is kitüntetéssel jutalmazták. Csupán a legnemesebb réteg engedhette meg magának, hogy ezeket az exkluzív órákat hordhassa. A cég a mai napig magán kézben van. Részvényeit semelyik tőzsdén nem jegyzik.

4. Franck Muller

Franck Muller legjobb férfi karóra márkák exkluzív Rolex gazdag milliomos presztízs luxus prémiumFranck Muller 1958-ban született, már egészen gyermekkora óta vonzották a régi órák. Ezek restaurálásával kezdett el foglalkozni, majd elkészítette első saját óráját is. Cégét 1991-ben alapította meg. A komplikációk mestereként vált ismertté. Minden egyes órája igazi remekmű, melyben gyönyörűen kombinálja a legkülönbözőbb alkatrészeket. Akik szeretik a mesterien elkészített órákat, azoknak Franck kollekciói igazi kincsesbányák.

3. Audemars Piquet

Audemars Piguet legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémiumLules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet alapította 1875-ben a céget. Óráikat kifejezetten a pénzesebb rétegnek készítik. Automatikus felhúzó rendszerű óráik hagyományos formatervezésűek. Royal Oak modelljük az egyik legkeresettebb luxusórák közé tartozik. Kialakítása a hagyományossal szembemenve sportos és ellenálló. Elsőként ők hozták be a kovácsolt karbon alapanyagot, ami egészen úttörőnek mondható ebben az iparban.

2. Vacheron Constantin

Vacheron Constantin legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémiumAz egyik legrégebbi óramárka, mely a különleges, egyedi és limitált szériás modelljeiről ismert. Emblémája a Máltai Lovagrend keresztjét viseli. A márkát Jean-Marc Vacheron alapította 1755-ben. Legismertebb modelljei a Mercator és a Saltarello. Nemes és exkluzív márka, melyet a legelőkelőbb férfiak hordanak.

1. A. Lange & Söhne

A. Lange & Söhne legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémiumA márkát Ferdinand Adolph Lange alapította a 19. század közepén Szászországban. A cég gyorsan virágzásnak indult, pár éven belül a legismertebb francia és német óra remekekkel állt egy porondon. A cég precíz fejlesztéseit az egész órásvilág nyomon követte. Műszaki találmányaik segítségével többé nem okozott gondot a pontos óra beállítása: kifejlesztettek egy olyan blokkolókart, amelynek a billegő minden pozíciójában ugyan olyan optimális a nyomása. A figyelemreméltó technológia mellett az órák különleges külseje adja a márka nagyságát. A legtöbb órájukat történelmi királyi paloták, csodálatos épületek vagy éppen természeti képződmények ihletik. A A. Lange & Söhne az arisztokrata férfiak kiváltsága.

Itt is biztos találkozhatsz néhány szép luxus órával!

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg, hogy mások is örömüket leljék benne!

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..