Ezek a legjobb férfi karóra márkák

A. Lange & Söhne legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

A legjobb férfi karóra márkák 10 -es listáját alább találod.

Rengeteg kiváló óramárka létezik a világon, amely a legapróbb részletekig kidolgozott, mesteri technológiával ellátott példányokat készít. Így elég nehéz dolgunk van, ha szeretnénk a világ 10 legdrágább óramárkáját felsorolni. Mégis megpróbáltuk leszűkíteni a kört azokra az igazán nemes márkákra, melyek a felső tízezer kiszolgálói. Olyan márkák, melyek több évtizede, sőt, akár több évszázada az arisztokrata réteg és a királyi családok kiváltságai voltak. Különleges alapanyagokból készülnek, melyek szinte csak azt a márkát szimbolizálják. Limitált darabszámban készülnek és a világ legnagyobb árverésein mutatkoznak. Íme a lista a világ legexkluzívabb óramárkáiról.

10. Jaeger LeCoulture

Jaeger LeCoulture legjobb ferfi karora markak

Az óraműhelyet 1833-ban Antoine LeCoulture alapította. Nevéhez számos óragyártási találmány kötődik, mint például a legelső óra kúpkerék gyártó gép és a Milionométer is. Az 1900-as évek elején találkozott a francia üzletemberrel, Edmond Jaegerrel, aki ultra vékony órákat szeretett volna készíttetni. A kettejük együttműködéséből megszületett a Jaeger LeCoulture márka. Minden órájuk egyedi óraművel rendelkezik, amely tökéletesen követi a tokja formáját és lehetőséget ad az exkluzív funkcióknak. A manufaktúrában több mint ezer ember dolgozik, így az órákat az elsőtől az utolsó lépésig itt készítik el. Ezért is hívják a Jaeger LeCoulture óráit igazi óra-műremekeknek. Egy óra ára több millió Ft-nál kezdődik. 

9. Brequet

Breguet legjobb férfi karóra márkák

A márka alapítója Abraham-Louis Breguet, aki 1775-ben alapította műhelyét Párizsban. Pillanatok alatta felső tízezer és a királyi udvar kedvelt órásává vált. Marie-Antoinette részére készített órájával vált világhírűvé, melyet a megrendelés után 44 évvel sikerült csak elkészíteni. Óráit a legnemesebb családok tagjai hordták, a Napóleon családtól kezdve Arthur Rubinstein zongoraművészen át.  Egy-egy óra darabja itt is 1 millió Ft-nál kezdődik.

prémium luxus blog hirdetés média megjelenés gazdagok milliomosok banner

8. Blancpain

Blancpain legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

Svájci óramárka, melyet Jehan-Jacques Blancpain alapított 1735-ben. Kizárólag luxusórák készítésével foglalkozik, melyek kis példányszámban készülnek, sok az egyedi vagy limitált példányszámú darab. Egy órát csakis egy órásmester készít, a legelső munkafázistól a legutolsóig.

7. Patek Philippe

Patek Philippe legjobb férfi karóra márkák exkluziv gazdag milliomos presztizs luxus pérmium

Szintén egy svájci világmárka, melyet Antoni Patek keltett életre 1839-ben. Antoni megismerkedett egy francia óramesterrel, Adrien Philippel, aki nem mellesleg a  kulcs nélkül felhúzható óraszerkezet feltalálója volt. A két óramester megalapította 1851-ben a Patek Philippe & Cie vállalatot és pár évvel később elkészült az első Patek karórájuk. Manufaktúrájuk mechanikus óraszerkezetek gyártására specializálódott, automata és kézzel felhúzható változatokban. Emellett kvarc és digitális óraremekműveket is létrehoztak már. A Patek Philippe számos órája lelhető fel a különböző aukciókon ahol rekord áron adják el őket.

6. Hublot

Hublot legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

A márkát Carlo Crocco alapította 1976-ban. Az órák fő alapanyaga a kaucsuk, ez már szinte a védjegyük lett. Minden karórájuk kuriózumnak számít, uralkodók, sztárok és tehetős üzletemberek hordják évtizedek óta. 2008 óta a Manchaster United focicsapat hivatalos szponzora

5. Rolex

Rolex legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

A Rolex története egészen 1905-ig nyúlik vissza, amikor Hans Wilsdorf és Alfred Davis megalapították óragyártó cégüket a Wilsdorf and Davis-t.  A Rolex nevét 10 évvel később jegyeztették be. Hans és Alfred szerettek volna egy olyan nevet, amely könnyem kimondható és megérthető minden nyelven, valamint jól mutat majd óráikon. Így esett a választásuk a Rolex elnevezésre, legalábbis a legenda szerint. A márka több óráját is kitüntetéssel jutalmazták. Csupán a legnemesebb réteg engedhette meg magának, hogy ezeket az exkluzív órákat hordhassa. A cég a mai napig magán kézben van. Részvényeit semelyik tőzsdén nem jegyzik.

4. Franck Muller

Franck Muller legjobb férfi karóra márkák exkluzív Rolex gazdag milliomos presztízs luxus prémium

Franck Muller 1958-ban született, már egészen gyermekkora óta vonzották a régi órák. Ezek restaurálásával kezdett el foglalkozni, majd elkészítette első saját óráját is. Cégét 1991-ben alapította meg. A komplikációk mestereként vált ismertté. Minden egyes órája igazi remekmű, melyben gyönyörűen kombinálja a legkülönbözőbb alkatrészeket. Akik szeretik a mesterien elkészített órákat, azoknak Franck kollekciói igazi kincsesbányák.

prémium luxus blog hirdetés média megjelenés gazdagok milliomosok banner

3. Audemars Piquet

Audemars Piguet legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

Lules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet alapította 1875-ben a céget. Óráikat kifejezetten a pénzesebb rétegnek készítik. Automatikus felhúzó rendszerű óráik hagyományos formatervezésűek. Royal Oak modelljük az egyik legkeresettebb luxusórák közé tartozik. Kialakítása a hagyományossal szembemenve sportos és ellenálló. Elsőként ők hozták be a kovácsolt karbon alapanyagot, ami egészen úttörőnek mondható ebben az iparban.

2. Vacheron Constantin

Vacheron Constantin legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

Az egyik legrégebbi óramárka, mely a különleges, egyedi és limitált szériás modelljeiről ismert. Emblémája a Máltai Lovagrend keresztjét viseli. A márkát Jean-Marc Vacheron alapította 1755-ben. Legismertebb modelljei a Mercator és a Saltarello. Nemes és exkluzív márka, melyet a legelőkelőbb férfiak hordanak.

1. A. Lange & Söhne

A. Lange & Söhne legjobb férfi karóra márkák exkluzív gazdag milliomos presztízs luxus prémium

A márkát Ferdinand Adolph Lange alapította a 19. század közepén Szászországban. A cég gyorsan virágzásnak indult, pár éven belül a legismertebb francia és német óra remekekkel állt egy porondon. A cég precíz fejlesztéseit az egész órásvilág nyomon követte. Műszaki találmányaik segítségével többé nem okozott gondot a pontos óra beállítása: kifejlesztettek egy olyan blokkolókart, amelynek a billegő minden pozíciójában ugyan olyan optimális a nyomása. A figyelemreméltó technológia mellett az órák különleges külseje adja a márka nagyságát. A legtöbb órájukat történelmi királyi paloták, csodálatos épületek vagy éppen természeti képződmények ihletik. A A. Lange & Söhne az arisztokrata férfiak kiváltsága.

Itt is biztos találkozhatsz néhány szép luxus órával!

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg, hogy mások is örömüket leljék benne!

5 hozzászólás

 1. Cartier

  Ez a cikk egy vicc ! ? Az Hublot, a Rolex meg a Franck Muller a Patek Philippe előtt van a listán ?! A Jaeger LeCoulture pedig a lista végén ?! Aki azt a listát összeállította egyáltalán nem ért az órákhoz !

  A Rolexet bár mindenki ismeri, de attól függetlenül az egy belépő szintű luxus óramárka … A Patek Philipenek a nyomába sincs ! Sem árban, sem presztízsben nem egy kategória !

  Amúgy azt is megemlíthette volna a lista készítője, hogy a Brequet és a Blancpain is a Swatch Group tulajdonában van jó ideje … Tehát már rég nem akkora presztízs márkák, mint azelőtt voltak !

  Válasz
  1. MMF Klub (Szerző)

   Köszönjük az észrevételt!
   A cikk évekkel ezelőtt készült, így valóbban nem naprakész és valóban elképzelhető, hogy nem az Ön elképzelési szerint lett összeállítva.

   Valószínűleg az Ön állításai is napjaikban aktuálisak lehetnek. Kérdés, hogy évek múlva is igaz lesz-e az, amit Ön állít.

   Örömünkre szolgál, hogy megtisztelt azzal, hogy elolvasta a bejegyzésünket.

   Válasz
 2. Fadgyas Laci

  T. Cartier ! Önnek sok mindenben igaza van, de
  a felvezetőben, nem volt szó sorrendről.

  Válasz
 3. Nagy Zoltán

  Én nem hagytam volna ki az IWC Schaffhausen márkát sem. Izgalmas története van és igazi remekművek kerülnek onnan is ki. Az árfekvés pedig ide sorolja őket is.

  Válasz
  1. MMF Klub (Szerző)

   Köszönjük az észrevételt lehet, h bevesszük azt is a listába 😉

   Válasz

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .