Egy jó vezető ismérvei

szemelyiseg-jo-vezeto-magyar-milliomos-ferfiak-klubja

Jó vezetővé válni igazi kihívást jelent. Van, akinek ez könnyebben megy, van, akinek nehezebben. Nem mindenki születik vezetőnek és ezzel nincs semmi baj. A vezetővé válást ugyan úgy meg lehet tanulni, mint bármi mást az életben. Van néhány tulajdonság és szemléletmód, amivel igazán jó vezetővé válhatunk.

Egy jó vezető erre az 5 dologra figyel:

1. Megfelelő kommunikáció

A kommunikáció az egyik legfontosabb vezetői ismérvek közé tartozik. Szinte ez az alapja mindennek. A folyamatos kapcsolattartás megkönnyítheti és hatékonyabbá teheti a közös munkát a munkatársakkal. Fontos, hogy ne csak mi beszéljünk, hallgassuk meg mások véleményét is! Azt kell érezniük, hogy nekünk bármit elmondhatnak. Törekedjünk arra, hogy a problémájukra megoldást találjunk. Mindig minden esetben megfelelő higgadtságban és hangnemben kell beszélnünk.

kommunikacio-jo-vezeto-magyar-milliomos-ferfiak-klubjakép: noobpreneur.com

2. Hatékony konfliktuskezelés és problémamegoldó képesség

A hatékony konfliktuskezelés alatt azt értjük, hogy a vezető fel meri vállalni ezeket a konfliktushelyzetek, nem kerüli el, hanem kontrollálja őket. A mindennapi munkafolyamatok velejárója az ilyen helyzet. Egy jó vezető könnyen kiszúrja ezeket és tudja mi a megoldás a kezelésükre.

problemamegoldas-jo-vezeto-magyar-milliomos-ferfiak-klubjakép: s3.amazonaws.com
3. Motivál és motivált

A munkatársakat érdekelté kell tenni a mindennapi feladataik elvégzésében, hiszen ők azok, akik profithoz juttatják a céget. Fontos hogy önállóságot kapjanak, hiszen csak így tudnak kiteljesedni munkájuk folyamán. A döntésekbe való bevonásuk is hozzásegíti a céget az eredmények eléréséhez. A vezetőnek nem csak a munkatársakat, de saját magát is motiválnia kell. Ha egy vezető nem motivált, az rányomja a bélyegét az egész cégre. Egy vezetői státuszban már nem a pénz a legfőbb hajtóerő, sokkal inkább a belső, lelki motiváció, a résztulajdonossá válás lehetősége.

motivacio-jo-vezeto-magyar-milliomos-ferfiak-klubjakép: smallbiztrends.com

4. Élethosszig tartó tanulás

Ezt sok helyen olvashatjuk, hogy az élethosszig tartó tanulás a kulcsa mindennek. A piac, a környezet, az emberek folyamatosan változnak és folyamatosan új ismeretek ütik fel a fejüket. Ha nem tartjuk frissen a tudásunkat, könnyen elavulttá válhat. Nincs olyan ember, aki mindent tud. Mindig tudunk valami újat tanulni. A jó vezető egyik legfőbb tulajdonsága a kielégíthetetlen szomjúság a tudásra.

tanulas-jo-vezeto-magyar-milliomos-ferfiak-klubjakép: sps.nyu.alitokyo.jp
5. Jó személyiség

Ez egy elég komplex fogalom. Ez alatt az őszinteséget, kedvességet, pozitív gondolkodásmódot és a tiszteletet értjük. Egy vezető hitelessége az őszinteségén alapul. Ezt akár elég csak egyszer eljátszani, utána már nagyon nehezen építhető fel. Egy vezető ugyanazt a viselkedést kapja vissza munkatársaitól, ahogyan ő viselkedik velük. Ha megbecsüli őket, kedvesen és tisztelettel bánik velük, akkor vele is ugyan úgy fognak viselkedni. A céges hangulat és a céges eredmények pedig szárnyalni fognak. A pozitív gondolkodásmód meg talán velejárója az előbb felsorolt tulajdonságoknak. Ha egy vezető pozitívan gondolkodik, az a munkatársakat is pozitív szemléletre sarkallja.

szemelyiseg-jo-vezeto-magyar-milliomos-ferfiak-klubjakép:zuusworkforce.com

Itt a titok, ami a munka és a magánélet között egyensúlyt teremt!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .