A gazdagok számára ezek a legjobb befektetési lehetőségek

gazdagok-milliomosok-befeketési-területei-reszveny

1. Bor

A borok befektetési piaca egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Növekszik az érdeklődés a ritka és minőségi palackok iránt. A hazai piacon is számos aukciós ház kínálatából csemegézhetünk, vannak külön borra specializálódott aukciók is. Egy ilyen árverés alkalmával az elit réteg színe-java felvonul, hogy finomabbnál-finomabb, de még inkább ritkább darabokat tudhasson a magáénak. A magyar piac mellett érdemes a külföldi árveréseket is figyelemmel követni, hiszen ott lehet csak igazi kuriózumokkal találkozni. Minél öregebb egy bor annál többet ér. Ezzel a befektetéssel nem lehet mellé fogni.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-borkép: www.catadelvino.com

2. Klasszikus autó

A klasszikus autók évszázadok óta a férfi szívek megdobogtatói. És ugyan melyikünk ne vágyna egy 69-es Chevroletre vagy éppen egy 57-es Ford Thunderbirdre. Ezek az autók férfiasságot, gazdagságot és eleganciát sugároznak. Arról nem is beszélve, hogy melyik nő tudna ellen állni egy ilyen darabnak? Emellett igen vonzó befektetési szempontból is, hiszen évről-évre emelkedik az áruk.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-klasszikus-old-timer-autokép: media.licdn.com

3. Festmény

A legnagyobb műgyűjtők milliárdokat fektetnek a legkülönbözőbb festészeti alkotásokba. Egy-egy ilyen árverés óriási vízhangot kelt, bejutni szinte lehetetlen feladat. Itt nem százezresével emelik a licitet, hanem több 10-20 millióval. A tavalyi évben közel 2 milliárd forintért kelt el Moholy-Nagy István alkotása New Yorkban.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-klasszikus-festmenykép: www.delightfull.eu

4. Startup

A legtöbb befektető nem csak tárgyakba, de vállalkozásokba is nagyon szeret beinvesztálni. Az elmúlt években elözönlötte mind a hazai mind a külföldi piacot a startup láz. Olyan innovációs ötletek és üzleti modellek születtek, amelyeknél a siker szinte garantált volt. Nem csoda hogy a gazdag befektetők rögtön rárepültek ezekre az ötletekre. Egy-két év alatt több százmillió dollárra is felszökik az értékük, ezért elég csábító befektetésnek számít.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-startupkép: www.tnooz.com

5. Megújuló energia

Az elmúlt évtizedekben a megújuló energia kutatásokra több 100 milliárd dollárnyi összeget költöttek a legnagyobb vállalatok. A Föld jövője egyértelműen ettől a szektortól függ, így nem meglepő, ha az elmúlt 10-20 évben ez a technológia érte el az egyik legnagyobb fejlődést. Az elektromos autók megjelenésével és elterjedésével az olajpiac éveken belül háttérbe szorulhat. Érdemes ezt a területet figyelemmel kísérni és a megfelelő területre befektetni.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-megujulo-energiakép: electrek.files.wordpress.com

6. Ültetvény

A földterületek emberemlékezet óta a legnagyobb vagyonnak számítottak. Akinek volt földje annak volt hatalma. És ez ma sincs másként. Akik ültetvényekkel, szántóföldekkel, erdőterületekkel rendelkeznek, a világ legbefolyásosabb emberei. A milliomos réteg kedvelt időtöltése a különböző kávébab- és gyapotültetvények felvásárlása, majd ennek a piacnak a kézben tartása. Az ültetvények birtoklásával a piac befolyásos szereplőivé vállnak.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-ultetvenykép: bythegraceoftea.com

7. Ingatlan

Itt is épp úgy, mint az ültetvényeknél, a földterület birtoklásán van a hangsúly, amin –ebben az esetben- egy ingatlan áll. Az elmúlt évek ingatlanár robbanásai kedvezően hatottak erre a piacra, aki már rendelkezett ingatlannal az ingen jól járt. A legtehetősebb úriemberek van, hogy 10-15 ingatlannal is rendelkeznek a világ különböző pontjain. Egy eldugott villa a Fidzsi-szigeteken, egy tengerparti luxus apartman Új-Zéland partjainál, vagy éppen egy szállodakomplexum a főváros vonzáskörzetében. 

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-ingatlankép: www.brivo.com

8.Részvény

A részvénypiac nagy hozammal kecsegtet és nagy meggazdagodást ígér. A részvény kereskedelemhez hatalmas tudásra és tapasztalatra van szükség. A világ legbefolyásosabb családjai van, hogy befektetési portfóliójuk 30-40%-át is részvényekben tartják. Ezen a piacon mindig naprakésznek kell lenni, tudni, hogy melyik világvállalat melyik részvényébe fektessük a pénzünk és mikor szálljunk ki belőle.

gazdagok-milliomosok-befektetési-területei-reszvenykép: rfxt.com

9. Kriptovaluta

Talán a kriptovaluta kavarta a legnagyobb port az elmúlt években. Egy új, eddig ismeretlen digitális fizetőeszközként vonult be a nemzetközi piacra. A Bitcoin a legismertebb kriptovaluta, melynek mai (2017.10.26.) értéke meghaladja az 5000 dollárt. A világ legnevesebb befektetői rögtön rá is ugrottak erre a lehetőségre, például a Winklevoss fivérek (akiktől elvileg Mark Zuckerberg eltulajdonította a Facebook ötletét) akkora potenciált láttak a Bitcoinban, hogy több millió dollárt fektettek bele.

befektetési-területei-kriptovalutakép: fortunedotcom.files.wordpress.com

A sok befektetés után hangolódj a télre ezen a helyen!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .