496 km/h-val száguldó LaFerrari

Ez a száguldó LaFerrari Hybrid nem egy olyan autó, amivel sűrűn fogunk találkozni az utcákon. Az autó már-már a művészeti alkotás kategóriájába tartozik.

A paraméterei egy Forma1-es autóhoz hasonlítanak. Végsebessége 496 km/h; 100-ra 2,2 másodperc alatt gyorsul és a mintegy 300 lóerő csupán 800 kg-ot cipel.

száguldó LaFerrari - ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas
száguldó LaFerrari ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas

Hibrid V8
A koncepciót AdrianoRaeli készítette és álláspontja szerint tökéletes folytatása a korábbi LaFerrari szériának. A saját alkotását lenyűgözőnek tartja és F80-nak nevezi.

Az egész karosszéria az aerodinamikának van alárendelve. Ennek megfelelően alakították ki az utascellát is. Így a kilátás is az F1-et idézi mindamellett, hogy a futómű is ehhez igazított. Az egész alkotás a Forma1 szellemiségében épült. Az F80 koncepció célja, egy olyan közúti autó építése volt, amely a leghitelesebb F1 élményhez és teljesítményhez juttatja vezetőjét. Ugyanakkor az autó eleganciája a márkától megszokott módon magától értetődő.

Provokatív és merész a Raeli féle F80-as koncepció, melynek már a látványa is vibrál.

száguldó LaFerrari ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas

száguldó LaFerrari ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas
 

Hasonlóan a Forma 1-hez, szükség esetén itt is a KERS (Kinetic Energy Recovery System) segíti a 300 lóerős erőforrást, amely így 100km/h-ra 2,2 másodperc alatt gyorsul. A 496 km/h-ás végsebesség az aerodinamikának is köszönhető, ami jelenleg elképzelhetetlennek tűnhet, de 15 évvel később, amikorra várható a megjelenése, reálisnak tartják. Már csak azért is, mert a Bugatti Veyron következő generációja, a 448 km/h-ás végsebességet célozza meg.

forrás:aaldec.com

Ez a 885 lóerős luxus Lexus motorcsónak is elég exkluzív!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .