Az elektromos autó, mint üzlet

Elektromos autó mint üzlet

Olyan sok kedvezménnyel kecsegtetik azt, aki elektromos autó vásárlásán gondolkodik, hogy mindenképp felmerülő kérdés – „Vajon jó üzletet csinál az, aki elektromos autót vásárol?”

Vélhetően a következő évtized meghatározó jelensége lesz a villanyautók terjedése, amit a jelentős támogatások csak még inkább gyorsítanak. Jelen álláspont szerint a vételár 21%-ig, maximum 1,5 millió forintig támogatják az ilyen jellegű új autóvásárlást, legyen az magánszemély, vagy cég.

BMW i3 elektormos autó - exkluzív -gazdag - luxus - prémium - presztizs

Mivel további kitétel, hogy az autó extrákkal növelt értéke a 15.000.000 Ft-ot nem haladhatja meg, így a prémium szegmensben csak két autó jöhet szóba. A BMW i3 11.800.000 Ft-os alapárral, illetve a Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive verziója 12.300.000 Ft-ért. Így jut még némi mozgástér az extra felszereltségek megrendelésére is.

Az ilyen autókkal hozzávetőlegesen 1,5-1,8 liter „normál” üzemanyag árából autózhatunk 100 km-t, ha a jelenlegi villamos-energia és üzemanyag árakat vesszük viszonyítási alapként. Most még a nyilvános töltőpontokon ingyenes az akkumulátorok regenerációja, továbbá a parkolás, de az efféle autók terjedésével várható a kedvezmények negatív irányú változása.

Az egyelőre biztos, hogy a benzines és dízel erőforrások még rendelkeznek létjogosultsággal, mivel hatótáv tekintetében az elektromos autóknak további fejlesztésre van szükségük.

mercedes-benz b-class - elektromos autó exkluzív -gazdag - luxus - prémium - presztizs

A luxus mint befektetés? Az ám! Tessék elolvasni!

Amennyiben tetszett ez a kis gondolatébresztő, akkor kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .