TOP 10 befektetési férfi karóra 2021-ben

Top 10 befektetési férfi karóra 2021-ben

Az elmúlt évben jelentős hullámzáson ment keresztül mind a részvénypiac, mind a gyűjteményi ingóságokat gyűjtők által kedvelt portékák árfolyama. Ez kivételes beszállási lehetőségeket rejt a megfelelően felkészültek számára. Mondhatjuk, hogy egy jó vadász kivárja a megfelelő pillanatot és jó esetben egy lövéssel leteríti a célpontját. Ilyen a befektetési szektor is. Jó időzítéssel és megfelelő szakértelemmel gyönyörű zsákmányra tehetünk szert, amiből jó sokáig „lakmározhatunk”.

Bár az ilyen vásárlások megtérülése korántsem garantált és cikkünk kifejezetten nem számít befektetési ajánlásnak, mégis megfontolásra érdemes egy-egy ilyen szép befektetési férfi karóra megvásárlása. A jövőt senki sem látja, így csak jósolni lehet, hogy miből lehet még értékesebb férfi kiegészítő. Abban biztosak lehetünk, hogy ha nem is ér célt a befektetés, az óránk minden bizonnyal egy különleges darab lesz, amit mindenki csodálni fog és egy felsőbb státuszba helyezi megjelenésünket.

Audemars Piguet Royal Oak Ultra-Thin “Jumbo” Green

Az óra neve minden olyan jelzőt tartalmaz, amiért már szívesen magunkon viseljük. A „Jumbo” az eredeti 1970-es Royal Oak utódja. Az óra dizájnere Gerald Genta. Ebben a legújabb verzióban ipari megjelenést kapott ez az ékszer. A ház 39 mm-es, ami hihetetlenül karcsú mozgással és lenyűgöző zöld számlappal párosul.

Karcsú alakja ellenére még mindig egy jókora platina darab, és mivel ugyanez acélból már korántsem olyan értékes, így az eredeti platina verzió komoly befektetési férfi karóra darabnak minősül, ha beszerzünk egyet.

Patek Philippe Nautilus 5711 Green

A Patek Philippe 5711-es darabja egy sport luxus férfi karóra, ami rendkívül keresett. Ez egy eredeti acél darab, aminek az anyagát tervezik lecserélni, de még nem tudni, hogy mire. Ha minden igaz, akkor egy végős hajrában van ez a széria, így mindenképpen egy gyűjtői darabnak vélhető, amit mindenképpen érdemes egy zöld számlappal beszerezni.

A megszokott smaragdzöld helyett a Patek Philippe az olíva zöldet választotta ennél a típusnál, ami sportosabb és fényűzőbb megjelenést biztosít az óra viselőjének. Már most komoly haszonnal forognak ezek az órák, így várhatóan hosszabb távon még nagyobb haszonnal értékesíthetünk egy ilyen darabot.

prémium luxus blog hirdetés média megjelenés gazdagok milliomosok banner

Tudor Black Bay Fifty-Eight 925

A Tudor legújabb kiadása a Black Bay kerámia verzió, ami bizonyítja, hogy ez az óragyártó komoly és lenyűgöző dolgokat készít a színfalak mögött. A korábban kiadott Watches & Wonders széria még mind a mai napig egy figyelemre méltó befektetési férfi karóra.

Az ezüst használata nem túl megszokott az óragyártók világában de jó korróziógátló tulajdonságokkal, ami a praktikus használatot elősegíti, viszont sok ember számára nem elég mutatós, mint például az arany. Egy elérhető árú árcédulával mégis fantasztikus belépő szintű befektetési karórád lehet.

Breitling Premier Heritage B09 Chronograph

Ennél az óránál vitatható, hogy éppen ez a pisztácia színű számlappal ellátott karóra lenne a férfiak kedvence, viszont mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen ritka darab éppen ezért lehet értékes, mert nem hétköznapi a megjelenése. Olyan egy mint, egy ritka bélyeg, ami éppen attól értékes, hogy ha félre van nyomva.

A Breitling óragyártónak ez a befektetési férfi karórája egy kivételes darab és egyben nagyszerű örökség is a jövő nemzedékének számára. Ez a szín valószínűleg kevés ideig marad meg a gyártó kollekciójában, és éppen ezért várható, hogy jelentősen nőni fog az értéke a jövőben. Néhány év múlva is biztosan emlékezni fogunk rá.

Érdekesség:
Az óra számlapján használt szín a Breitling vezérigazgatójának, Georges Kern motorjának a pontos színe.

Rolex Explorer 36mm Bi-Colour

Egy kissé megosztó órához érkeztünk. Az elkötelezett Rolex rajongókon kívül nem sok gyűjtőt ragadott meg ez a széria. A kis méretű, csupán 36 mm-es fejrésszel ellátott típus, nem az volt, amire a legtöbben számítottak ettől a gyártótól. Éppen ezért lehet egy jó befektetés.

Alapjában véve bármelyik Rolex egy jó döntés lehet, ha gyarapítani szeretnénk eszközértékünket. Egy Daytona-nál valószínűleg jobb hozamot érhetünk el ezzel a típussal.

Cartier Tank Louis Cartier

A Cartier, mint óragyártó, rendre egyre jobban teljesít az aukciókon is. A ritka és furcsa darabok kivételesen magas áron cserélnek gazdát. Ezt most egy remek alkalom, hogy a befektetési férfi karórák piacára lépjünk ezzel a különlegességel, amihez mostanság aránylag rendkívül olcsón lehet hozzájutni.

Kapható piros vagy kék színben, amik persze, mind a Cartier óragyártó egyedi színvilága alapján készülnek. A rózsa arany fejrésszel egy igazán figyelemfelkeltő Art Deco darabot birtokolhatunk.

Kurono Tokyo Anniversary Toki

A kevés mikro márka egyike, ami méltó ehhez a listához. A Kurono Tokyo ideális választás lehet a vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek is, akik szeretnék magukat kipróbálni a befektetési férfi karórák piacán. Ez a darab a gyártó 2. születésnapját ünnepli, ami azt is megmagyarázza, hogy miért nem hallottál még róluk.

Lazac színű számlap, ami különlegessé teszi, mivel ez más gyártóknál nem-igen használt színvilág. Sötét ló, nagy lehetőségekkel, úgy, hogy közben nem kell egy budapesti lakás árát órára költened.

prémium luxus blog hirdetés média megjelenés gazdagok milliomosok banner

Grand Seiko Birch Forest “Shirakaba”

Ha Japán márkáról beszélünk, akkor a Grand Seiko kiemelkedő helyen szerepel. Korlátozott kiadású széria, ami kapcsolódik a Seiko 60. és 140. évfordulójához. A számlapot a természet inspirálta, jeges hideg és ezüst nyírfakéreg kombinációja inspirálta.

Kivitelezése: késéles sarkok, Zaratsu polírozás és egyéb finomságok.
Mindenképpen gyűjtői darab.

Omega Speedmaster Professional 2021

Az év elején meglepetést okozott az Omega óragyártó a legismertebb órájuk a Speedmaster felújításával. Idejét érezve a ráncfelvarrás szükségességének, kifejezetten a számlapra koncentráltak, ahol a régebbi vonalakat és a hidegháborús korszak stílusát alkalmazták.

A Speed master mindig a jó értéktartásáról volt híres, amely évtizedek óta jellemző rá. Minden komoly gyűjtőnek gyorsnak kell lennie ha a lehető legjobb áron szeretne egy ilyen biztonságosnak mondható befektetési férfi karórához jutni.

Blancpain Tribute To Fifty Fathoms No Rad

Néhány millió forintnyi karórára szánt pénzzel ez az óra igazán kísértésbe ejthet. Az 1960-as években a német Bundeswehr számára építettek órákat. A Blancpain mindent megtett, hogy megnyugtassa a katonaságot azáltal, hogy az összes radioaktív anyagot eltávolította az órából.

Az óra egyesíti a történelmet a modern mozgalmakkal és átfogó kortárs újraértelmezést ad neki. „Cool” történet és jó befektetés az, ami ettől az órától várható.

Ha befektetéstől függetlenül érdekelnek a legjobb férfi karóra márkák, akkor klikk ide!

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg, hogy mások is örömüket leljék benne!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .