Mi várható a koronavírus után elkövetkezendő hónapokban?

Mi várható a koronavírus után? - A koronavírus terjedése

A növekvő számú koronavírus megbetegedések kapcsán sokan kérdezitek, hogy “mi várható a koronavírus után” elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Egy ilyen gyorsan változó helyzetben lehetetlenség konkrét és biztos jövőt előre jelezni, de kutatások alapján igyekszünk némi képet formálni róla, hogy mire számíthatunk.

Ezek csupán puszta előrejelzések, és nem célszerű tényként kezelni őket. Mindenki mérlegeljen a saját belátása szerint, amikor bármilyen forrásból is tájékozódik.

Egy dolog biztos. Egyelőre ez még csak a járvány kezdete, és erről a világ minden táján a szakértők egybehangzóan nyilatkoznak. Eddig a szerencsésnek mondható Egyesült Államok és Európa egyaránt biztonságban voltak az ilyen jellegű járványok kitörésétől az elmúlt évtizedekben, de úgy látszik, hogy ez a szerencsés időszak most véget ért. Valójában ezeken a területeken sokkal rosszabb lehet a helyzet, mert a kezdeti időszakban ezt a járványt nem vették elég komolyan. Az olasz állampolgárok most sajnálkozva állnak a kialakult helyzet előtt, mert nem vették elég komolyan, hogy mekkora veszély fenyegeti a nemzetet. Most ők figyelmeztetnek más nemzeteket, hogy ez a kórokozó sokkal veszélyesebb, mint a szezonális influenza. Sajnos úgy tűnik, hogy senki sem hallgatja meg ezeket a figyelmeztetéseket, különösen az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, amelyek valószínűsíthetően globális epicentrumokká válhatnak.

Az országokat vezető tisztviselők lassan kezdenek ráébredni, hogy a betegség robbanásszerű növekedésnek indulhat. Ezt nehezíti, hogy az emberek önszántukból nem hajlandóak önkéntes karanténba vonulni, ami leginkább lassíthatná a vírus terjedésének folyamatát. A lakosság ilyen jellegű magatartására az egyes országok különféle intézkedéseket hoznak. Néhol keményebb, néhol lazább szigorításokat vezetnek be, de a helyzet egyre csak fokozódik. Valószínűsíthető, hogy a „Wuhan stílusú” karantén egyre több nemzet szabályozásában megjelenik az elkövetkezendő hetekben. Az ilyen típusú lezárások elől, aki csak teheti menekül. Így a szuper gazdagok is igyekeznek fertőzés mentes távoli helyekre “menekülni”, ahol nincs és várhatóan nem is lesz korlátozva a szabad mozgásuk.

Ha a lakóhelyed közelében még nem tapasztaltál ilyen jellegű szankciókat, akkor gondolhatod, hogy ez az egész egy vicc és a statisztikák csak megtévesztőek. Ez vagy így van, vagy nem, az biztos, hogy az életünk nagy mértékben változni fog.

Mi várható a koronavírus után?

A mindennapi életünk már most megváltozott. A szolgáltató egységek java része már bezárt és a legtöbb helyen “vész üzemmód” tapasztalható. Ez a járvány az egész gazdaságra kihatással van. Mondhatni nincs is olyan szektor, amit ne érintett volna a koronavírus járvány. A tőzsdék a múlt heti zárás alkalmával közel 30%-os mínuszban voltak, amivel kapcsolatos észrevételeinket egy korábbi cikkünkben kifejtettük. Pénzügyek terén, most kiemelten fontos tudatosnak lennünk.

ingyenes tananyag a pénzügyekről

A globális gazdaság teljes átszerveződésen megy keresztül napjainkban, ami akár évekig is elhúzódhat. A korábbi kínai leállások a gazdaság lassulását eredményezték. Mivel Kína a “világ gyártóközpontja”, és az emberek nem tudtak dolgozni járni, így az a helyzet generálódott, hogy világszintű visszaesés volt a kereskedelemben.

Az egyes következmények átmenetiek lehetnek, ám a Federal Reserve számos meggondolatlan lépést tett pánik okozta hangulatban. Először 1,5 billió dolláros készpénz-befecskendezést hajtott végre a Wall Street számára, majd kamatlábakat nullára csökkentette, ami további “pénznyomtatást” és inflációt eredményez. Ez nem csak a vásárlóerőt csökkenti, de valószínűleg gazdasági depresszióhoz is vezethet.

Ez a vírus nem fogja elpusztítani az emberiséget, de a helyzet olyasvalami, amellyel a Föld lakossága időről időre szembesülni kényszerül. Sajnos nagyon sok ember el fog veszni ebben az időszakban. Az életünkre, akár csekély, akár jelentősebb mértékben, de mindenképpen hatással lesz.

Itt az idő, hogy felkészüljünk egy új és más jövőre, mint amire a múltban készültünk. Ha eddig nem tettük, akkor itt az ideje, hogy bevezessük az életünkbe a “több lábon állás” megvalósítását.

ingyenes tananyag a pénzügyekről

Ezt csináld ha esik a tőzsde (útmutató pénzügyi válság esetére)!

Amennyiben tetszett a cikk, osztd meg, hogy mások is örömüket leljék benne!

Írj hozzászólást

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .