10 mód arra, hogy a pénz dolgozzon Neked

10 mód arra, hogy a pénz dolgozzon Neked másolata

Egy ember önmagában nehezen tud birodalmat építeni. A vagyon gyarapításához számos segítőre is szükséged lehet. Íme 10 mód arra, hogy a pénz dolgozzon Neked.

Az MMF klub lelkes követői gyakran találkoznak azzal a hangzatos kifejezéssel, hogy „dolgozzon a pénz helyetted” és még gazdagabb leszel. Könnyű ezt mondani, de hogyan lehet megvalósítani? Ebben próbál meg Neked ez a cikk segítséget nyújtani.

Hogyan csináljunk 1.000.000 Ft-ból 10.000.000 Ft-ot, anélkül, hogy nagyon megerőltetnénk magunkat? A legegyszerűbb az lenne, hogy hozzáírunk egy nullát a számsorhoz és más kész is vagyunk. A helyzet, az viszont nem ennyire egyszerű, de azért megvalósítható. Azért, hogy a pénz dolgozzon Neked, cselekedned is kell, de utána biztosan élvezni fogod a pénzáramlás gyümölcsét.

Kizárólag legális megoldások jöhetnek szóba, úgyhogy ha azt mondod, hogy könnyebben is meg lehet tízszerezni a pénzed, akkor lehet, hogy igazad van, de itt és most tartsuk tiszteletben a törvényt. Ha mégis van olyan ötleted, ami nem került említésre a következő sorokban, akkor szívesen olvassuk. Bátran kommentálj a cikk alján lévő hozzászólás szekcióban.

A bejegyzés a Tom Capital – Sikerhekker képző közreműködésével készült, ahol Te is sikeressé transzformálhatod magad.

10 mód arra, hogy a pénz dolgozzon Neked másolata

1. Pénz, amin állandóan gondolkodsz

Először is a pénzzel kapcsolatos nézeteidet kell megváltoztatni, hogy a pénz dolgozzon Neked. Sokan rendelkeznek hatalmas vagyonnal, de szerinted hányan tudják azt keményen a maguk javára dolgoztatni? Kevesen!

Itt nem az a lényeg, hogy varázsütésre egy millióból tíz milliót csinálunk, hanem olyan megoldásra gondolunk, ami mikro és makró szinten is működik.

Tehát a gondolkodásunk megváltoztatása az első lépés, amivel a pénz nekünk fog tudni dolgozni. Túl kell lépni a „szegény mentalitáson” és fel kell venni a „bőségben élek” gondolkodásmódot. Fejezd be azt a mentális hozzáállást, hogy nincs elég időd, passzív jövedelmed vagy kapcsolataid, hogy megváltoztasd a világot! Kezdd apró lépésekkel és folyamatosan emeld a tétet. Gondolkodj egyre nagyobb és nagyobb befektetésekben!

Ugyanakkor az egyik napról a másikra való meggazdagodás az illúzió kategóriájába esik, így a fókusz maradjon a fokozatos fejlődésen. Legyen egy út, amit megtervezel, hogy miként jutsz el a célod megvalósításához. Minden olyan ügyletet mellőzni kell, ami túlságosan is jónak tűnik, már-már meseszerű kategóriába tartozik. Ha jónak látod, célszerű egy mentort választani, aki elkísér ezen az úton és amennyiben letérnél róla, visszaterelget a helyes ösvényre.

2. Pénz, ami Neked dolgozik

Eljött az idő, hogy kiadd a munkát a pénznek és a pénz dolgozzon Neked. Mit szeretnél? Mit csináljon a pénzed érted? Konkrét célokat kell felállítani, hogy a pénzednek mikor, mit kell csinálnia. Kezdjük egy egyszerű példával:

1-es szint – Lekötött betét, állampapír
Helyezd a pénzed bankba és kamatoztasd lekötött betét, vagy állampapír formájában. Ez még mindig jobb, mintha csak a párnád alatt heverne. Kevés, de állandó hasznot termel így a számodra.

2-es szint – Ingatlan bérbeadás
Vegyél ingatlant, akár garázst is (ha kevesebb pénzed van) és add bérbe. Így 2 féle módon is dolgoztatod a pénzed. Egyrészt az 1-es szintnek megfelelő vagy azt meghaladó éves kamatot érsz el a pénzeden, továbbá hosszú távon az ingatlan értéke is emelkedik, amit némi idő után szintén realizálhatsz.

3-as szint – Hirdetés spirál
Hirdesd a termékedet és a nyereséget forgasd vissza ismét hirdetésbe. Ily módon bekerülsz egy pénztermelő spirálba, ami egyre több és több hasznot termel a számodra. Persze ennek alapvető feltétele, hogy nyereséggel tudd a termékedet értékesíteni. A folyamatosan növekvő érdeklődés mellet emelkedő pályára állíthatod a pénzáramlás mennyiségét.

Hekkeld meg a sikered és dolgoztatasd úgy a pénzed a magad javára, mint egy olajozott gépezet.

3. Ingatlan befektetési alapok, avagy REIT-ek

Amikor szóba kerül az ingatlan befektetés, akkor a legtöbben konkrét ingatlan vásárlásban, felújításban és minden egyéb olyan macerás dologban gondolkodnak, amik egy saját ingatlan megvásárlásával járnak. A 2-es pontban már beszéltünk az ingatlan befektetésről, ami egy valóban jó alternatíva a pénzed dolgoztatására, viszont van erre egy másik lehetőség is. A konkrét ingatlan vásárlás egy szilárd (megfogható) befektetés, aminél elképzelhető, hogy sokáig kell várni, amire megtérülést eredményez (persze, ha megtanulsz okosan ingatlant vásárolni, akkor más a helyzet). A REIT-ekhez ezzel szemben értékpapír formájában egy gombnyomással hozzájuthatsz a brókerszámládon keresztül.

Fontold meg a REIT-be (REIT – Real Estate Investment Trust, angol szavak rövidítése, amely olyan a hagyományostól eltérő vállalkozásokat jelöl, melyek ingatlan hasznosításból szerzik bevételük jelentős részét) való befektetést. Ez az opció nagyobb diverzifikációt biztosít, jobb hozamot és általában alacsonyabb összkockázatot kínál.

Érdemes utánajárni, mivel osztalékbevételt is generálnak a tőke felértékelődésével együtt.

Mondta már Neked valaki, hogy nem ehetsz a tortából, ami másnak már kijutott? Esetleg nincs pénzed egy teljes lakópark megvásárlására? REIT-ek esetében megnyílnak előtted ezek a lehetőségek. A díjak minimálisak, és nem kell aktívan részt venned az ingatlanok kezelésében.

REIT részvény ötleteket ide kattintva találsz.

4. Játssz biztonságosan

Itt nem tudunk mindent részletesen kifejteni, de mindenképp érdemes tudni ezekről a dolgokról. Ha a pénzzel bánsz, akkor figyeld mindig a pulzusod és érezni fogod, hogy egy bizonyos üzleti lehetőség mennyire kockázatos.

Ha van adósságod, akkor fontold meg azt, hogy kifizeted, mivel ezek kamatai esőzés nélkül is nőnek. Persze, ahogy sok bölcs tanító is megmondta már korábban, vannak jó adósságok, amik nem tartoznak ebben a kategóriába. Ezek pozitív készpénzáramlást termelnek, így a vagyonodat folyamatosan gyarapítják.

Van, akitől a nagyobb kockázat vállalási hajlandóság sem áll távol. Ők azok, akik hajlandóak akár „all-in” menni egy-egy lehetőség hallatán. Ha az a típus vagy, akinek ilyenkor sem megy a pulzusa 80 fölé, akkor ez a Te tereped.

Kötvények és egyéb, a banki hozamoknál magasabb megtérüléssel kecsegtető befektetési papírok a nyugodtabb és biztonságot kedvelő emberek passzív jövedelem termelő forrásai. Bónuszként kiválaszthatunk egy online bankot, ami a helyi banknál kedvezőbb feltételeket kínál, viszont itt is érdemes figyelni a megfelelő bankgaranciára pénzünk védelmének érdekében.

Gyermekünk főiskolai tanulmányainak szponzorálására is érdemes időben elkezdeni a befektetést. Erre különféle kötvényprogramok állnak rendelkezésre, amelyet az állam is támogatni szokott adókedvezmények formájában. Az aktuális lehetőségek folyamatosan változnak, így ezekre nem lehet konkrét állásfoglalást adni.

Cselekedj mindig a vérmérsékleted szerint és ennek megfelelően legyél óvatos!

5. Parkoltasd a pénzt

Idézet Dave Ramsey-től: „Earning a lot of money is not the key to prosperity. How you handle it is.” Tehát a jólét kulcsa nem az, hogy mennyi pénzt keresel, hanem, hogy miként kezeled a meglévő pénzed. Éppen ezért egy idő után a legjobb döntés lehet, hogy parkoltatod a pénzed.

Okosnak kell lenned eben az esetben is, mert amint egy pénzintézet tudomására jut, hogy vagyonos ember vagy, egyből azon lesz, hogy valamilyen formában „megkaparintsa” azt Tőled. Elképzelhető, hogy megkeresnek mindenféle elkápráztató hozamokat ígérő befektetési lehetőségekkel, de Te ilyenkor is légy óvatos és körültekintő.

Ezeket a területeket kell figyelembe venned, amikor rövid lejáratú megtakarítást választasz arra, hogy a pénz dolgozzon helyetted.

Hozzáférés: milyen gyakran lehet szükség hozzáférni ehhez a „fiókhoz”. Ha ez a 30 napos lekötés, akkor kevesebb hozamra számíthatsz rugalmasabb hozzáférés mellett. Mindez általában ellentétesen igaz, ha legalább 12 hónapot választasz (hosszabb futamidő, magasabb kamat, viszont kevésbé flexibilis).

Körültekintés: ez a legkézenfekvőbb szempont, amelyet figyelembe kell venni. Vásárlás előtt tájékozódj, hogy hol a legjobb a kamatláb és az összesített költségek.

Büntetések / szankciók: mi van, ha történik valami és hozzá kell férni a 12 hónapos betéthez? Milyenek lesznek a büntetések?

Szolgáltatások: olvass utána és tájékozódj, hogy hol a legjobb az ügyfélélmény. Az értékesítők gyakran elveszítik a lelkesedésüket az üzletkötés után és ezzel csalódottságot okozhatnak a számodra. Jó forrás lehet ez ügyben a különböző fórumok, Facebook csoportok.

6. Kereskedelem

Valószínűleg Te is hallottad már a piros gémkapocs történetét, amikor is egy férfi 14 lépésben jutott el egy házig a gémkapocsért cserébe. Ez aztán az igazi kereskedelem. Az már csak hab a tortán, hogy ehhez csak egy évre volt szüksége az ügyes kereskedőnek.

Lehet, hogy jelenleg úgy érzed nincs elég pénzed, hogy befektetéseket eszközölj, de akkor kezd azzal, amid van!

Fogd fel úgy, mint szórakozás!

Lehet, hogy jól értesz az egészséges életmódhoz és talán egészségügyi tanácsadást nyújthatnál nagyvállalatoknak, amivel az alkalmazottaik teljesítményét maximalizálni tudják.

Jó munkát végzel, de még nincs pénzed, hogy saját vállalkozást indíts. Cseréld el a szolgáltatásod arra, amire Neked van szükséged! Ez egy win-win helyzet.

A lehetőségek végtelenek.

Térj vissza az első pontra és indítsd el a gondolataidat, hogy megtaláld a megfelelő megoldást!

7. Személyi hitelezés

Más néven P2P (Peer to Peer), tömeghitelezés vagy társadalmi kölcsönzés , mely egyre nagyobb vonzerőt képvisel, mint a tőke növekedésének szilárd módja.

Ha hitelhez szeretnél jutni, vagy méginkább Te magad szeretnél másoknak hitelt nyújtani és ezzel hozamot generálni a pénzeden, akkor ez egy remek koncepció lehet a számodra.

Tehát a P2P, olyan magánszemély vagy emberek csoportja, akik pénzt kölcsönöznek az embereknek. Ha hitelező szeretnél lenni, akkor az interneten biztosan találsz erre megfelelő fórumot, ahol kiválaszthatod, hogy milyen feltételekkel tudnál és szeretnél belebújni a bank szerepébe.

A P2P-hitelezés mérete évről-évre nő. Az ügyfélkör eléggé sokrétű és mind a kölcsönösszegek mértéke, mind pedig a kamatlábak széles skálán mozognak.

A P2P hitelezővé válás egyik fő előnye, hogy az első hónaptól kezdve kamatot lehet generálni, amit azonnal vissza is lehet forgatni újabb hitelállomány kihelyezésébe.

Befektetőként eldöntheted, hogy melyik kockázati kategóriába szeretnéd elhelyezni a pénzed. A legkockázatosabb opciók akár 11,74% -os kamatot is termelhet, míg a legkevésbé kockázatosak 5% körüli kamatot fizethetnek.

8. Árral szemben úszás

Ha az előző pontokat megvalósítottad, akkor biztosan sok pénzt keresel és meseterévé váltál annak, hogy a pénz dolgozzon Neked. Éppen ezért az árral szemben úszás már a nagy halak terepe.

A valódi nagy pénz ott van, ahol mindenki mással ellenkező irányban úszol.

Ez leginkább a tőzsdei kereskedések, részvénybefektetések során szembetűnő. Egy-egy olyan részvény vagy deviza, amitől éppen mindenki szabadul és fél tartani, kiemelkedő lehetőséget biztosítanak vagyonod gyarapítására. Sok befektető fél, hogy egy olyan vállalkozásba fektessen be, amely zuhanáson megy keresztül, de éppen ezek lehetnek a Te nagy lehetőségeid, amikor másképp gondolkodsz. Ha még nem vagy jártas a témában, akkor végezz el egy tőzsdei képzést és gyakorolj, amíg nem kerülsz a nagy halak közé.

A zuhanásban lévő részvények és devizák a legjobb alkalmak arra, hogy Te a parkettra lépj és az áramló bőség a partnered legyen. Így válik egy másokban félelmet generáló jelenség a Te sikerednek az eszközévé. Ha van kellő időd kivárni, akkor a pénz és az árfolyam mozgások elvégzik helyetted a munkát, ezáltal Te még gazdagabb leszel, mint korábban voltál. Mindez megtörténik anélkül, hogy különösebb erőfeszítést kellene tenned érte.

Minden idők egyik legsikeresebb és legismertebb befektetője, Peter Lynch őszintén beszélt, amikor azt mondta: „Recessziók vannak, tőzsdei visszaesések vannak. Ha nem érted, hogy ez megtörténik, akkor nem vagy kész és nem fogsz jól járni a piacokon. „

Ezt tarts szem előtt, amikor tőzsdei kereskedésre adod a fejed.

9. Fektess be olyan eszközökbe, amelyek értéke növekszik

Ide tartoznak az ingatlanok, kötvények, részvények, index alapok, szabadalmak, védjegyek, jogdíjak, egyedi jogok és könyvek, dalok, digitális tanfolyamok, információ vagy tartalom és mások.

Ezek mind egy-egy patakot jelentenek, amik a pénzfolyód fő áramlatába becsatlakozhatnak és duzzaszthatják azt. Alkalmazz belőlük minél többet gazdagságod fokozásához.

Lényegük, hogy egyszeri tevékenységet igényelnek, amik aztán folyamatosan pénzt termelnek a számodra. A leírtak remek példák a pénz megújuló forrására. A pénz korlátlanul áll a rendelkezésére annak, aki megtanulja, hogyan lehet azt generálni. Néha lehet, hogy több, néha lehet, hogy kevesebb, de a hullámzás az áramlás része.

10. Fektess olyan ötletbe, amelyről úgy gondolod, hogy van potenciálja

Nincs értelme a hatalmas banki egyenlegnek, mert az önmagában nem okoz örömöt.

Tehát ez az a mód, hogy a pénzed kemény munkát végezzen. Gondolj a pénzedre, mint sorban álló katonákra. Minden nap harcba kell küldened őket, hogy foglyokat ejtsenek és még többen térjenek haza a nap végén.

Légy napi szinten tájékozott és lásd meg a lehetőségeket, amik általában egy probléma jelentkezésében nyilvánulnak meg. A problémát tekintsd úgy, mint egy új lehetőség születését! Fektess be valakibe, akinek remek az ötlete, lendülete és szenvedélye van, és hagyd, hogy az illető helyetted elvégezze a nehéz munkát.

Adj tanácsot, legyél mentor és keress olyan pénzt, amire csak egy igazi Sikerhekker képes!

Itt az ideje, hogy feltedd a lábad az asztalra és a pénz dolgozzon Neked.

Ha van egyéb ötleted, amivel kiegészítenéd, hogy miként lehet a pénzt munkára fogni, akkor Örülnénk neki, ha megosztanád hozzászólásként az alábbi részben. Köszönjük, hogy követsz minket!

Magyarok 5 legkedveltebb befektetési formáját itt találod.

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, hogy Ők is gyarapíthassák vagyonukat!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .