Mit is jelent milliomosnak lenni?

Biztos sokan elgondolkodtak már azon, hogy mikor is mondhatja valaki magáról, vagy akár másról, hogy milliomos.

Van szép háza, autója, sok pénz a bankszámláján, megtakarításai és ehhez hasonlók? Vagy attól is lehet valakinek milliomos életérzése, ha csak passzív jövedelemből él, de nem túl kirívóan? Netán nem is számít az, hogy kinek mije van, csak érzelmileg úgy élje meg, hogy egy szabad ember és azt csinál, amit akar?
boldognak_lenni.jpgValószínűleg mást jelent mindegyikünknek. Ezen túlmenően mást jelent a Föld minden egyes részén és a földrészek országain belül is.

Ha számszerűsíteni szeretnénk és Magyarországot vesszük górcső alá, akkor elmondható, hogy ha az egy háztartáson belül az egy főre jutó nettó jövedelem magasabb, mint 210.000 Ft, akkor a lakosság legjobban kereső 10%-ába tartozunk (akit a pontos számok és eloszlások érdekelnek, az a KSH honlapján alaposan tájékozódhat). Általában elmondható az is, hogy a szegényebb háztartásokra több fő jut, ami ugyancsak hatással van a végeredményre.
banknote-1396351_960_720.jpgUgyanakkor, ha valaki az említett „felső” 10%-ba tartozik, akkor már milliomosnak mondhatja magát? Ezt mindenki döntse el maga.

Jó üzlet az elektromos autó? Olvasd el!

Amennyiben tetszett ez a kis gondolatébresztő, akkor kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

1 hozzászólás

  1. TravelHunter

    Nagyon szuper cikk 🙂

    Válasz

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .